امتیاز موضوع:
  • 3 رای - 4.33 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آشنایی با بانک اسلامی در دیگر کشورهای مسلمان
#1
مساله ی بانکداری اسلامی در میان جوامع مختلف اسلامی و کشورهایی که نظام اسلامی دارند مطرح است. در این راستا بانکی جهانی با عنوان «بانک اسلامی» تشکیل شده است.

در این بخش، با این بانک و مسایل مختلف آن بیشتر آشنا می شویم و سعی می کنیم حول موضوع زیر مطالب را تکمیل کنیم:

آشنایی با بانک اسلامی در دیگر کشورهای مسلمان


شما هم در این بحث مشارکت کنید و مطالب را تکمیل نمایید.
پاسخ
#2
مسایلی کلی در مورد بانکداری اسلامی را می توانید در اینجا مطالعه کنید.
پاسخ
 سپاس شده توسط 89194
#3

بانك اسلامي قطر

بانك اسلامي قطر در تاریخ هشتم ژوئیه سال 1982 به عنوان یک شركت سهامي به منظور ارائه خدمات بانكي مطابق با شريعت اسلامي در چارچوب مقررات بانك مركزي قطر راه‌اندازي شد. اين بانك  در جولای سال 1983، عمليات خود را با يك شعبه آغاز كرد و سال‌هاي زيادي را به عنوان يك بانک خرده‌فروشی فعاليت مي‌كرد. در حال حاضر بانک اسلامی قطر 26 شعبه، شبکه‌اي با بیش از 170 دستگاه خودپرداز و اختصاص بخش‌هايي ویژه برای بانوان دارد. در سه سال اخير، اين بانك فعاليت‌هاي زيادي را در سرمایه‌گذاری‌هاي مشترك انجام داده است و به عنوان یکی از 6 بانک برتر اسلامی در ناحیه منا شناخته شده و به منظور گسترش و تقويت حضور بين‌المللي خود در ايجاد گستره وسیعی از خانه‌های مالی در خاورمیانه، اروپا و آسیا شرکت كرده است.
بانك اسلامی قطر  در سال 2012 به‌ عنوان تنها بانك اسلامی اين كشور كه به طور كامل فعاليت‌های خود را بر اساس اصول شريعت و موازين اسلامی انجام می‌دهد، معرفی شد ‌و پيش از اين نيز جايزه‌ای را در كوالالامپور به دليل انجام اسلامی‌ترين داد‌و‌ستد‌های تجاری دريافت‌ كرده است. بانك اسلامی قطر با بهره‌گيری از بالاترين استانداردهای بانكداری اسلامی توانسته است، عملكرد بسيار مثبتی را علی‌رغم بحران‌های اقتصادی جهان داشته باشد و چندين سال است كه برنامه اهدای جايزه به نهادهای مالی اسلامی برتر را به عهده گرفته و از آن زمان توانسته اعتبار ويژه‌ای را كسب كند.
در مجموع، دارایی‌های بانك اسلامی قطر در سال 2012، 20 میلیارد دلار و میزان سود خالص آن 310 میلیون دلار می‌باشد. میزان سپرده‌گذاري در پايان سال 2012 نسبت به سال قبل 5/1 برابر و  بالغ بر  15 ميليارد دلار ثبت گرديد كه نسبت به دوره مشابه سال 2011، 30 درصد رشد را نشان مي‌دهد. میزان تسهیلات اعطایی بانک مذکور نیز از سال 2008 تا 2012، دو برابر شده و از میان روش‌های مختلف تأمین مالی اسلامی عقود لیزینگ واجاره به شرط تملیک، مرابحه، لیزینگ (اجاره به شرط تملیک) و استصناع از کاربرد بیشتری نسبت به سایر عقود برخوردار می‌باشد.

علاقمندان می‌توانند جهت آگاهی از ساختار ترازنامه، ساختار سود و زیان، نسبت‌های مالی و روشهای تامین مالی به تفکیک عقود در این بانک به این  لینک  مراجعه نمایند.

همچنین علاقمندان می‌توانند جهت آشنایی با سایر بانک‌های اسلامی جهان به این  لینک  مراجعه نمایند.
منبع: پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
پاسخ
 سپاس شده توسط مسعود عطار منش ، 89194


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  آیا بانک می تواند از دادن جایزه مشتری خودداری کند؟ اشکذری 4 9,827 14-اسفند-1398, 12:32
آخرین ارسال: محمد مقتدایی
  آیا قراردادهای بانک های ایران ربوی است؟ مرادی 6 12,003 22-بهمن-1397, 02:31
آخرین ارسال: مهدی خسروبیگی
  گزینه های جایگزین بانک و راه حل های فقه اسلامی به جای بانک مرادی 1 3,321 24-بهمن-1396, 02:50
آخرین ارسال: 83068

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان