امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
درخواست توضیح: آیا ماده امر حمل بر ارشادی میشود؟
#1
حضرت استاد در تاریخ 96/11/23 به تناسب بحث فرمودند: کسی که میگوید آیات ﴿إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ الْإِحْسان‌) و ﴿اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوى﴾ که یکی با صیغه امر و دیگری با ماده امر بر وجوب عدل دلالت میکند، استدلالش صحیح نیست.
زیرا مسلم است که عدل به صورت مطلق واجب نیست و مصادیق و مراتبی دارد که قطعا واجب نیست پس این موارد را حمل بر ارشاد به مرشد الیه میکنیم، یعنی در جایی که عدل واجب است به صورت وجوب به آن عمل کن و اگر مستحب است، به صورت مستحب.
به عبارت دیگر وزان این امر وزان اطیعوا الله است.

به نظر بنده در مورد صیغه امر ارشادی بودن مشکلی ندارد ولی در مورد ماده امر حمل بر ارشادیت خلاف مرتکز عرف است. مثلا اگر پدری نسبت به یک مسأله که فرزندش خود بخود داعی بر انجام دارد بگوید این کار را انجام بده، عرف ارشادی بودن را میفهمد ولی اگر در همین مسأله بگوید  من به تو امر میکنم فلان کار را انجام دهی، ارشادی بودن امر مسلم نیست.
اللهم عجل لولیک الفرج
پاسخ
#2
اگر در صورت وجود حکم عقلی قائل به عدم امکان تعلق حکم شرعی شویم تفاوتی بین ماده و صیغه ندارد. بحث عقلیست نه لفظی
پاسخ
#3
(10-اسفند-1396, 19:32)سید محمد صادق رضوی نوشته: اگر در صورت وجود حکم عقلی قائل به عدم امکان تعلق حکم شرعی شویم تفاوتی بین ماده و صیغه ندارد. بحث عقلیست نه لفظی

شما مولویت رو چجور معنا میکنید؟

هر چند واقعا آرائ تو این مسأله زیاده ولی آنچه به ذهن حقیر میرسه اینه که مولویت یک امر، منوط به اینه که آمر قصد اعمال مولویت داشته باشه و در صورتی که از ماده امر استفاده کنه عرف اعمال مولویت رو استظهار میکنه.
اللهم عجل لولیک الفرج
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان