امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دلیلی بر قبح اجازه دادن به زنان از رفتن به استخر
#8
(8-اسفند-1397, 19:24)مسعود عطار منش نوشته: تذکرچند نکته مفید به نظر رسید :
1- با در نظر گرفتن تناسبات عقلائی به نظر می رسد حمام بما هو حمام موضوع حکم نیست یعنی این گونه نیست که نفس این که اسم جایی حمام باشد دخولش برای زنان بد باشد و من هنا یظهر که لابد در کنار عنوان حمام عنوان دیگری در کار بوده است که باعث بد بودن این کار می شده است کما این که رفتن به عرسات و نیاحات نیز همین گونه به نظر می رسد ؛ خلاصه این که به نظر می رسد حمام موضوع واقعی دلیل نیست .
2- با توجه به این که باید ظواهر زمان صدور را ملاک برای فهم قرار دهیم کشف این که متفاهم مردم عصر صدور چه بوده و عنوان ملازم حمام رفتن را چه میدیدند لازم است .
3- احتمالات متعددی وجود دارد که موضوع واقعی دلیل باشد و دوستان هم به برخی از آنها اشاره کردند مثل این که ممکن است حمام ها به دو بخش زنانه و مردانه تقسیم می شده و مثلا ورودی حمام یکی بوده و یا مردان رعایت نمی کردند و برهنه به بیرون می آمدند و چسم زنان به آنها می افتاده یا این که برخی مردان چشم چرانی می کردند و ... .
4- باتوجه به این احتمالات به هیچ وجه نمی توان به استخر الغای خصصوصیت کرد و همینطور مذاق شارع هم به هیچ وجه قابل فهم نیست لذا فعلا روایت مبهم بوده و یرد علمه الی اهله .

سلام علیکم. اگر بیشتر به عرض بنده توجه کرده باشید، خواهید یافت که بنده نیز مانند شما معتقدم حمام خصوصیتی ندارد و اگر نام یک جایی حمام شد هیچ خصوصیتی  از آن برداشت نمی شود و باید عنوان دیگری در کار باشد. لکن عرض بنده این است که شاید بتوان گفت ملاک ها و عناوینی که در مورد حمام وجود دارد اصلا بعید نیست که در استخر های امروزی نیز موجود بوده باشد. مانند اینکه زنانی که در آنجا هستند احتمال دارد برای دیگران و یا همسران خود اوصاف زنان مومنه را دیگر را بیان کنند و حتی بنده می گویم چه بسا در استخر های  امروزی از جهاتی مفاسد (مراد از مفاسد لزوما کار حرام نیست) دیگری نیز باشد که در آن زمان نبوده است مانند اینکه غالبا در استخر ها سلام و صلوات گفته نمی شود و کار های خلاف شأن زیادی نیز صورت می گیرد مگر اینکه بگویید استخر جامعه الزهرا اینگونه نیست. Big Grin Big Grin

نکته ی دوم اینکه بنده نیز در همان نوشتار اول تاکید کردم که باید قرائن آن زمان دیده شود و جای بحث دارد و منکر این نیستم.

ثالثا اینکه به صرف وجود احتمالات دیگر در روایت نمی توان الغاء خصوصیت نسبت به استخر را مورد تردید قرار داد؛ چرا که همانطور که عرض شد بعید نیست برخی از ملاک ها در استخر های  امروزی نیز موجود باشد و اصلا شارع خوشش نیاید زنانی با ابدان برهنه در کنار هم در چنین فضایی قرار گیرند. اصلا بعید نیست. بنده حکم به حرمت که نکردم، عرضم این بود بعید نیست با مذاق شارع موافقت نداشته باشد.
پاسخ


پیام‌های این موضوع
RE: دلیلی بر قبح اجازه دادن به زنان از رفتن به استخر - توسط سید رضا حسنی - 9-اسفند-1397, 10:36

موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
Question اشکال:  آیا دلیلی برای خواندن خطبه جمعه بعد از اذان وجود دارد؟ امین 69 3 7,333 8-ارديبهشت-1395, 12:08
آخرین ارسال: امین 69

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 2 مهمان