امتیاز موضوع:
  • 1 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سؤال: بلوغ دختران 9سالگی است؟
#1
سلام:
بلوغ دختران دو ملاک دارد:
۱-قرآنی:رسیدن به حلم(احتلام)که کلی است ودر همه زمانها ومکانها جاری میشود ولذا انعطاف دارد.
۲-روایی:اکثرروایات ۹سال را سن بلوغ دانسته اندکه مصداقی درشرایط گرم عربستان بوده است وانعطاف ندارد زیرا در مناطق سردسیر دختر ۹ساله به بلوغ جسمی وفکری هم نمیرسد.
ادله ترجیح ملاک اول:
۱-عقلی:تکلیف کردن دخترنه ساله ظلم است زیرا به لحاظ جسمی هنوز قدرت برانجام همه واجبات وحتی ازدواج هم ندارد وچه بسا ازدواج و دخول موجب ضرر به او مي‌‌شود وهمچنین با حکمت خدا نمیسازد جون حکیم به کسی که شرایط انجام کاری را ندارد امر نمیکند
۲-نقلی:روایاتی که موید این نظر است:
الف:عن ابی عبدالله(ع)قال اذا بلغ الغلام ثلاث عشره سنه کتبت له الحسنه وکتبت علیه السییه وعوقب و اذا بلغت الجاریه تسع سنین فکذلک وذلک انها تحیض لتسع سنین(الکافی؛ج۷؛ص۶۸؛ح۶)واضح است که علت تعیین ۹سال حیض شدن در این سن است.
ب-روی ان من دخل بامراه قبل ان تبلغ تسع سنین فاصابها عیب فهو ضامن(من لا یحضر؛ج۳؛ص۴۱۳؛ح۴۴۴۱)معلوم مي‌شود علت حرمت دخول قبل از اتمام ۹سالگی عدم بلوغ جسمی است چون در ۹سالگی به بلوغ جسمی میرسیدند لذا ۹سال را به عنوان مصداق معرفی کرده اند.
پاسخ
 سپاس شده توسط محمدتقی ، emameasr
#2
با سلام و آرزوی توفیقات فراوان برای حضرت عالی
اوّلاً: دلیل عقلی شما مخدوش است؛ زیرا در آن زمانی که امر از شارع به تکلیف دختران در نه سالگی صادر شد دوره ای بود که غالب دختران به بلوغ جسمی و عقلی رسیده بودند، پس تکلیف در آن زمان مطابق با حال غالب افراد و حکیمانه بود.
از طرف دیگر شارع با قرار دادن استثنائاتی مثل عدم قدرت و عسر و حرج و یا ضرر، حکم را پویا قابل اجرا در هر زمان و دوره ای نموده است؛ به این معنا که اگر دختری نه ساله شد ولی مثلاً جسمش ضعیف بود داخل در استثنائات می شود. آن جایی که دختری از جهت فکری درک لزوم عبادت را ندارد و نتوان او را ملزم به انجام آن کرد نیز عنوان عسر و حرج عبادت برای این دختر صادق است. پس ظلمی در کار نیست و خلاف حکمت رخ نمی دهد.

ثانیاً:مؤید دومی که از روایات ذکر نمودید، نهایت دلالتش این است که دخول منوط به بلوغ جسمی است، نه تکلیف و نه حتّی ازدواج.

سؤال:روایت اوّلی که به عنوان مؤیّد ذکر نمودید، طبق فرموده ی شما حیض را ملاک بلوغ دانسته است. آیا حیض همان احتلام است؟؟
پاسخ
 سپاس شده توسط smrezard ، محمدتقی
#3
سوالی در ذهنم مطرح شد.
دوست مون فرمودن
نقل قول:اکثرروایات ۹سال را سن بلوغ دانسته اندکه مصداقی درشرایط گرم عربستان بوده است وانعطاف ندارد زیرا در مناطق سردسیر دختر ۹ساله به بلوغ جسمی وفکری هم نمیرسد.
یعنی روایات فقط ناظر به دختران عرب و در جزیره العرب بوده اند؟
آیا ائمه ما از وجود دخترانی در مناطق ایران و حتی مناطق سرد سیر مثل مناطق خراسان قدیم، بی خبر بوده اند؟
سوال دوم چرا شما بلوغ فکری و حتی جسمی را به بلوغ جنسی پیوند زده اید؟
پاسخ
 سپاس شده توسط محمدتقی
#4
در مورد اینکه آقای 89194 فرمودند قرار دادن استثنائاتی مثل عدم قدرت، و نفی عسر و حرج و ضرر میتوان حکم را پویا نمود قابل قبول نیست، زیرا جعل حکم برای افرادی که نوع آنها توان انجام آن حکم را ندارند حکیمانه نیست، البته بنده معتقد نیستم که همه تکالیف اینگونه هستند که دختران 9 ساله توان امتثال آن را ندارند اما هستند تکالیفی که از این دست میباشند مانند جواز دخول به دختر 9 ساله و وجوب تمکین او، و اینکه شما میفرمایید در این مورد حکم را منوط به جسمی میکنید چه مستندی دارد در حالی که در روایات تصریح 9 سال شده است!! در حالی که در صحیحه عبد الله بن سنان بیان شده است که ملاک بودن 9 سال به جهت وقوع حیض در این دوره بوده است، بنابراین در این زمان با توجه به تاخیر این دوره میتوان سن بلوغ را موخر دانست.
اما اینکه دوست عزیز ریحان فرمودند: یعنی روایات فقط ناظر به دختران عرب و در جزیره العرب بوده اند و از دختران خراسان که سردسیر است بی خبر بوده اند، باید عرض کنم اینکه گفته میشود بلوغ در مناطق گرمسیر زودتر از مناطق سردسیر واقع میشود تنها در مقایسه مناطق بسیار گرمسیر با مناطق بسیار سردسیر مثل اسکیموها در قطب اختلاف فاحش است و در غیر آن اختلاف فاحش نیست به عنوان مثال بر اساس یک تحقیق میانگین سن اولین قاعدگی در دختران خوزستان 13/60 سالگی است و در دختران خراسان 13/81 و در دختران آذربایجان غربی 14/50 بوده است (این تحقیق از زنان متاهل 15 تا 49 سال در سال 1369 انجام شده است).
بر فرض وجود یک تفاوت فاحش هم مانعی از این نیست که بگوییم حکم مذکور در روایات متناسب با دختران شبه جزیزه جعل شده و افراد مناطق دیگر باید برای استنباط حکم ملاحظه جهات لازمه را بکنند همچنانکه ما در حال حاضر چنین میکنیم.
در آخر باید عرض کنم من نفهمیدم این آقا یوسف برای چی مطلبشون رو در قالب دو پست قرار دادند!!!!!!!
پاسخ
 سپاس شده توسط محمدتقی ، emameasr
#5
با سلام به همه دوستان،
در اینجا دو بحث وجود دارد
یک اساسا سنی برای بلوغ دختران داریم یا مراد از بلوغ دختران همان احتلام یا شروع اولین قاعدگی ( بلوغ جنسی ) است.
بر فرض اعتبار سن، چه سنی برای بلوغ مورد نظر شارع است؟ ۹ سال ۱۳ سال یا ...
البته بحث دیگر گویا مفروض است که اگر بلوغ عبادی دختر ثابت شد، در حدود و تعزیرات و معاملات و اقاریر همان بلوغ معتبر است.
بحث دیگر ارتباط بحث بلوغ با رشد است که گویا در بحث خارج نکاح حضرت آیت الله زنجانی و بحثهای بعدی به تناسب آمده است، آقای جواهری هم در این زمینه تحقیق کرده اند.
سید محمد رضا رکنی دزفولی
پاسخ
 سپاس شده توسط محمدتقی


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان