امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
افسانه غرانیق و نقد آن
#1
در تاریخ طبری داستان سهو النبی صلی الله علیه و آله و سلم در نماز را این گونه نقل می‌کند، می‌گوید: پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در نماز سوره نجم را شروع کردند و بعد از آیه «أَ فَرَأَيْتُمُ اللاَّتَ وَ الْعُزَّى‏ وَ مَناةَ الثَّالِثَةَ الْأُخْرى»[1]طبق این نقل نادرست، ناگهان فرمودند: «تلک الغرانیق العلی و ان شفاعتهن لترجی» بعد از نماز مشرکین از این عمل پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم که موجب وحدت بین اسلام و شرک شد، خوشحال شدند ولی روز بعد جبرئیل نازل شد و به پیامبر عرض کرد: سوره به این نحو که قرائت کردید درست نیست و این مطالب اضافه است و در این هنگام آیه « وَ ما أَرْسَلْنا مِنْ قَبْلِكَ مِنْ رَسُولٍ وَ لا نَبِيٍّ إِلاَّ إِذا تَمَنَّى أَلْقَى الشَّيْطانُ في‏ أُمْنِيَّتِهِ‏ فَيَنْسَخُ اللَّهُ ما يُلْقِي الشَّيْطانُ ثُمَّ يُحْكِمُ اللَّهُ آياتِهِ وَ اللَّهُ عَليمٌ حَكيمٌ»[2]نازل شد.

این نقل اولا: مخالف عصمت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم است.

ثانیا: یک نقل مزخرف است زیرا مثل این می‌ماند که کسی که تمام عمر خود را در حال مبارزه با رژیمی مانند رژیم شاه بوده است و مدام مرگ بر شاه می‌گفته است. همیشه شعار مرگ بر شاه گفته است، بگوییم شعری گفت در ضمن شعر گفت:جاوید شاه، فردای آن روز به او گفتند: اشتباه می‌‌کنی جاوید شاه اضافه است! می‌‌گوید: عجب! اصلا یک انسان کم استعداد و بسیار کم فهمی هم همچون اشتباهی را نمی‌‌کند.

[ثالثا: قطعا استاد سند این روایت غرانیق را هم قبول ندارند و انتساب آن را به پیامبر اکرم ص دروغ می دانند. اینکه در متن اشاره کرده اند "طبق این نقل نادرست" ممکن است اشاره به اشکال سندی هم باشد.]


[1] النجم:19-20.
[2] الحج:52.

* خارج اصول 10 مهرماه 1402


فایل‌های پیوست
.doc   جلسه نهم اصول.doc (اندازه 96 KB / تعداد دانلود: 4)
پاسخ
 سپاس شده توسط مسعود عطار منش


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان