امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
انکار تواتر قرائات معروفه
#1
ظاهر کلمات بسیاری از فقها تواتر قرائات و ثبوت قرائات متعدده در زمان حضرت رسول است

1- سید مرتضی: ایشان ادعاء می‌‌کند که این قرائات در زمان پیامبر بوده. و لذا به عثمان طعنی که وارد می‌‌شود که چرا فقط یک مصحف را حفظ کردی و بقیه مصاحف را یا امر کردی آتش بزنند
2- در شافی نیز گفته شده، « لو کان فعل عثمان تحصینا (یعنی حفظا) للقرآن لما کان رسول الله صلی الله علیه و آله یبیح القراءات المختلفة »
3- علامه حلی در تذکرة‌الفقهاء می‌‌فرماید یجب ان یقرأ بالمتواتر من القراءات و هی السبعة
4- شهید ثانی: در المقاصد العلیّة فی شرح الرسالة الالفیة، ‌تصریح می‌‌کند به این‌که الکل (‌کل قرائت عشرة) من عند الله نزل به الروح الامین علی قلب السید المرسلین تخفیفا علی الامة و تهوینا علی اهل هذه الملة
و....
شاهد این ادعا این است که اگر پیغمبر و ائمه، تنها به یک صورت قرائت می کردند، ترویج یا شکل گیری قرائات دیگر ممکن نمی شد.
اشکال به تواتر:
اولا بر اساس انحراف مردم از اهل بیت، حتی وضو و نماز پیغمبر هم تغییر کرده و احتمال تغییر قرآن درحد اختلاف قرائات، ممکن است.
ثانیا: احتمال می رود که پیغمبر تنها به یک صورت می خواندند، ولی به جهت متعارف بودن آن قرائت، کسی چگونگی آن را نقل نکرده باشد.
ثالثا: خود قراء نیز نه سند تا پیغمبر داشند و نه ادعای تواتر داشتند و لذا با یکدیگر در صحت قرائت، اختلاف داشتند و هر گروهی، برخی قرائات را انکار و برخی را تایید می کرد.
1401/10/19
پاسخ
#2
احتمال تواتر قرائات معروفه تا زمان ائمه و به نسبت خود قراء سبعه وجود دارد، ولی آن نیز شاهدی ندارد، بلکه اختلاف نقل از مثل عاصم و نافع و... دلیل بر نبود تواتر تا آن زمان است
پاسخ
#3
سال گذشته در نشست علمی که توسط استاد مفیدی برگذار شد ایشان با توجه به همین ادله و ادله دیگری که در کتب روایی اهل سنت وجود دارد که حرف واحد بودن قرآن را توضیح می دهد و همچنین استناد به شواهد تاریخی و نقل این مطلب از کتاب دروس شهید اول و استناد به کلام ایشان تواتر قرائات را ثابت کردند.
پاسخ
 سپاس شده توسط حسین بن علی


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  عدم اجمال حکم در مثال معروف آیه حتی یطهرن ولو با اختلاف قرائات Payam_Khajei 0 53 19-بهمن-1402, 00:48
آخرین ارسال: Payam_Khajei
  انکار قاعده «تقدیم ما حقّه التأخیر یفید الحصر» عرفان عزیزی 5 1,745 29-بهمن-1399, 22:43
آخرین ارسال: 1972392352

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان