امتیاز موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
رد ادعای فقدان سیاست اقتصادی در اسلام
#32
نقل قول:نشست تبیین سیاست های ارز ترجیحی به همت پژوهشگاه فقه نظام برگزار شد که گزارشی از این نشست تقدیم می شود.
حجت الاسلام کمیل قنبرزاده (مدیر مدرسه تخصصی فقهی مرکز علوم اسلامی قم و استاد گروه فقه نظام اقتصاد اسلامی و استاد مدرسه فقهی امام محمدباقر ع قم) در این جلسه گفت:
...قول مورد قبول خودم و راهکارهای اقتصاد اسلامی را عرضه خواهم کرد:
ما چه موافق باشیم و چه مخالف، دفاع از دولت [سیدابراهیم رئیسی] را وظیفه خود می دانیم اما این روش برخورد با کارشناسان متخصص این مسئله نیست که در سطح تصمیم گیری جای کارشناسان [فقه اقتصاد اسلامی] خالی باشد و بعد برای توجیه از آنها استفاده کنند... وجود کارشناسان [فقه اقتصاد اسلامی] نیاز است و باید مسئله را برای مردم توجیه کنند.
... یک نکته هم بگویم. مگر مدیران اقتصادی ما چه اقتصادی در دانشگاه خوانده اند؟ همین حرف های غربی ها را خوانده اند دیگر. اقتصاد اسلامی که نخوانده اند. پس توقع نداشته باشیم از دلش اقتصاد اسلامی در بیاید. این یک مشکل است. بدنه کارشناسی ما بدنه ای نیست که اقتصاد اسلامی سرش بشود. بله این مشکل را ما داریم چون ما نتوانستیم نیرو تربیت کنیم. باید سیستم اصلاح دانشگاه ها را دنبال کنیم و در حوزه هم جدی تر باشیم.
جراحی های کلان تری واقعا لازم است...

[نظام فعلی اقتصادی موجود در ایران] این بدترین نوع نظام اقتصادی ای است که می توان طراحی کرد. یعنی بدتر و فشل تر از این چیزی نداریم. در نظام اقتصادی اسلامی افراد باید مالک کار خودشان باشند. یعنی چه که هزار نفر در یک کارخانه کار می کنند و کل کارخانه مال یک نفر است. بحث مدل های مشارکت [کارگران در مالکیت کارخانه جراحی صحیح اقتصادی است]. یعنی دولت باید برود به سمت این که جراحی اصلاح تولید و اصلاح بازار و ... را برود.

یعنی باید به سراغ مبارزه با علت مشکلات برود نه معلول ها.

https://hawzahnews.com/xbJJy

با توجه به فرمایشات حجت الاسلام کمیل قنبرزاده استاد مدرسه فقهی امام محمدباقر (ع) قم و متخصص در فقه اقتصاد اسلامی، مدل های مشارکت دادن کارگران در مالکیت سهام کارخانه ها، یعنی اعطای سهام بورسی کارخانه ها به کارگران همان کارخانه ها تا بتوانند در بورس سهام کارخانه خودشان را معامله کنند، همان نظام افتصادی مطلوب در فقه اقتصاد اسلامی است.
ولی در ذیل می بینیم که حجت الاسلام و المسلمین دکتر یوسفی، با سابقه بیست سال عضویت در شورای فقهی بورس و استاد اقتصاد اسلامی در دانشگاه می فرمایند که ذات بورس با روح اسلام سازگار نیست. 


نقل قول:حجت الاسلام غلامعلی معصومی نیا، عضو شورای فقهی بورس و استاد حوزه و دانشگاه در عرصه اقتصاد:

آیا اصلا بورس ساختار مطلوبی است؟ آیا بورس اسلامی داریم؟ آیا بورس ویژه نظام سرمایه داری است؟

ذات بورس دارای اشکال است
 
سؤال صحیح این است که ... می‌توان بورس را اسلامی کرد؟ 
(که ما نمی‌پذیریم بلکه ذات این نهاد [بورس] را با دلیل دارای اشکال می‌دانیم)


rasanews.ir/002nJ1

++++++++++++++++

حجت الاسلام غلامعلی معصومی نیا استاد گروه آموزشی اقتصاد و بانکداری اسلامی دانشگاه خوارزمی و عضو انجمن علمی اقتصاد اسلامی حوزه علمیه

خریدن سهام هایی که از نظر فقهی اشکالی ندارد و نمی توان گفت حرام است، برکتی ندارد؛  براساس ملاک هایی که ائمه بیان کرده اند، انسان با چنین درآمدی و پولی نمی تواند سرباز امام زمان(عج) شود.

سودهایی که در بورس نصیب عده ای می شود ... روح اسلام به آنها راضی نیست و مراجعی که به جواز خرید و فروش سهام فتوا می دهند نیز از این وضعیت ناراضی هستند.

بنده که بیست سال است در زمینه بورس کار می کنم، با مجموع تعالیمی که در کتاب و سنت وجود دارد، با جرأت می گویم، یک طلبه ... چگونه می تواند با این لقمه [بدست آمده از بورس] به عالم مهذبی که منشأ تأثیر در دیگران باشد تبدیل شود؟

rasanews.ir/002llb
قطع قلم به قیمت نان می کنی رفیق
این خط و این نشان که زیان می کنی رفیق
گیرم درین میانه به جایی رسیده ی
گیرم که زود دکه دکان می کنی رفیق
کفاره اش ز گندم عالم فزون تر است
از عمر آنچه خدمت خان می کنی رفیق
خود بستمش به سنگ لحد مرده توش نیست
قبری که گریه بر سر آن می کنی رفیق
گفتی گمان کنم که درست است راه من
داری گمان چو گمشدگان می کنی رفیق
پاسخ


پیام‌های این موضوع
حرف غلط و ضد اسلام - توسط علاوی - 31-ارديبهشت-1400, 07:55
RE: رد ادعای فقدان سیاست اقتصادی در اسلام - توسط علاوی - 27-ارديبهشت-1401, 20:15

موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  دخول سیاست و اقتصاد و... در دیانت امین 3 8,374 26-آبان-1395, 17:27
آخرین ارسال: امین 69

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان