22-فروردين-1398, 10:02
سلام علیکم، (معذرت می خواهم خیلی عادت ندارم به فارسی نوشتن):
چند دهه است این مشکل در غرب داشتیم خصوصا چون حیوانها ذبح شرعی نمی شوند. بعد از فحصی که بعضی از علماء مقیم غرب انجام دادند، محرز شد که استحاله رخ می دهد، ولی به نظر بعضی بازهم مشکل دارد چون آبی که در آن این استحاله رخ می دهد ظاهرا همیشه کر نیست، و حتی آب مضاف می شود و متنجس می شود (قبل از تبدیل شدن به ژلاتین).
این جواب در سال ۱۹۹۶ میلادی از یکی از علماء معروف کاناد سید محد رضوی (پسر سید سعید اختر رضوی) نوشته شده است:
تو این می نویسند که
خلاصه، برای تشخیص استحاله پیش متخصصین رفتند (در آمریکا) و آنها ژلاتین را زیر بخش مواد شیمیایی می گذارند (در حالی که قبل از تبدیل شدن به ژلاتین زیر بخش گوشتهاست) و در آخر سید رضوی می نویسند: هر نوعی ژلاتین طاهر و حلال است.
البته همان طوری که گفتم، بعضی علماء باز هم مشکل می دانند.
چند دهه است این مشکل در غرب داشتیم خصوصا چون حیوانها ذبح شرعی نمی شوند. بعد از فحصی که بعضی از علماء مقیم غرب انجام دادند، محرز شد که استحاله رخ می دهد، ولی به نظر بعضی بازهم مشکل دارد چون آبی که در آن این استحاله رخ می دهد ظاهرا همیشه کر نیست، و حتی آب مضاف می شود و متنجس می شود (قبل از تبدیل شدن به ژلاتین).
این جواب در سال ۱۹۹۶ میلادی از یکی از علماء معروف کاناد سید محد رضوی (پسر سید سعید اختر رضوی) نوشته شده است:
https://www.al-islam.org/organizations/AalimNetwork/msg00118.html
تو این می نویسند که
نقل قول:To know if such a change occures in the final product known asgelatine, we have to refer to the experts of food industry. After myarticle was published, a brother from Minnesota, USA, was kind enough tosend for me a copy of an hand-out distributed by General Foods (themanufacturer of Jell-o, the gelatin dessert). A paragraph in thathand-out, in my opinion, clearly gives the expert's view about thechemical change (istihalah) which takes place in manufacturing ofgelatine. While reading the below quotation, keep in mind that thesepeople do not have the slightest clue about the issue of istihalah in ourshari`ah! It says:
"It is interesting to note that during manufacture of gelatin,chemical changes take place so that, in the final gelatin product, thecomposition and identity of the original material is completelyeliminated. Because of this, gelatin is not considered a meat foodproduct by the United States government. The plant is under supervisionof the Federal Food and Drug Admininstration. If the governmentconsidered gelatin a meat food product, the plant would operate under theMeat Inspection Branch of the Department of Agriculture." (From GeneralFoods Corp. New York.)
خلاصه، برای تشخیص استحاله پیش متخصصین رفتند (در آمریکا) و آنها ژلاتین را زیر بخش مواد شیمیایی می گذارند (در حالی که قبل از تبدیل شدن به ژلاتین زیر بخش گوشتهاست) و در آخر سید رضوی می نویسند: هر نوعی ژلاتین طاهر و حلال است.
البته همان طوری که گفتم، بعضی علماء باز هم مشکل می دانند.